Tennistraining

Bij TPV De Dassenburcht is het voor ieder lid, dus zowel voor de beginnende als de gevorderde speler/speelster, mogelijk om tennisles of -training te krijgen. Deze worden aangeboden op elke doordeweekse dag, van maandag tot en met vrijdag dus. In 2024 worden lessen en trainingen gegeven door Arnold Santegoeds en Edgar Simonyan.

 

Voor beginners....

Wanneer je net begint met tennissen, is het absoluut aan te bevelen om les te nemen. Tennis is namelijk technisch best een moeilijke sport. Om blessures te voorkomen en om meer plezier te krijgen in het spel is het belangrijk dat je de techniek van de verschillende slagen goed aanleert. Naast techniek wordt er ook aandacht besteed aan tactische, conditionele en mentale vorming. Daarnaast is de les natuurlijk ook een gelegenheid om clubgenoten te leren kennen met wie je buiten de lessen om ook eens een balletje zou kunnen gaan slaan.

 

En gevorderden!

Ook voor de meer gevorderde spelers die al over een solide basis beschikken, is het goed om te blijven trainen. In de training werk je niet alleen aan je technisch mindere punten, maar ga je ook proberen om je sterke punten te verbeteren tot wapens! Behalve aan techniek wordt er ook veel aandacht besteed aan verschillende spelsituaties in het enkel- en dubbelspel. Je wordt in de training geholpen om een speltype te ontwikkelen dat bij jou past.
 
Naast het beter worden is het ook goed om een vast trainingsmoment in de week te hebben. Tennis blijft immers een kwestie van heel veel oefenen, oefenen, oefenen….
 
 

Interesse in een proefles?

 
Wil je eens proberen of tennis een sport voor jou is? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze trainers voor informatie over proeflessen.
 
Heb je een of meerdere proeflessen gehad bij een van onze trainers en wil je daarna verder gaan met lessen? Meld je dan a.u.b. aan als lid bij de vereniging en bespreek de mogelijkheden voor vervolglessen met de trainer.
 

Kosten en mogelijkheden voor leden

 
Ben je in de winter in de hal begonnen met het volgen van tennislessen en wil je daar in het voorjaar mee doorgaan op de accommodatie van TPV De Dassenburcht? Dan moet je dus lid worden van de vereniging. Als je lid wordt, kun je het hele seizoen deelnemen aan alle activiteiten bij de vereniging en word je ook automatisch KNLTB-lid, zodat je competitie en toernooien kunt spelen als je dat zou willen.
 
In de winter is de baanhuur in de prijs van het lessenpakket verrekend. In de zomer zijn tennislessen goedkoper, maar betaal je dus contributie aan de vereniging om te kunnen deelnemen aan lessen. De kosten voor tennislessen of -trainingen in het zomerseizoen zijn niet inbegrepen in de contributie, maar worden rechtstreeks aan de trainer betaald. Deze kosten komen dus bovenop de kosten voor het lidmaatschap bij de vereniging.
 
Wil je informeren naar de mogelijkheden en kosten van tennisles (voor beginners) of tennistraining (voor gevorderden)? Neem dan a.u.b. rechtstreeks contact op met de trainer.
 
Om een reguliere les- of trainingscyclus te volgen op de tennisbanen van TPV De Dassenburcht, moet je lid zijn (of worden) van de vereniging.