Competitie

Competitie spelen wordt door zowel spelers als verenigingen als één van de hoogtepunten van het seizoen gezien. Voor spelers betekent competitie spelen een teamprestatie neerzetten, beter worden dankzij onderlinge concurrentie en trainen voor een doel, maar zeker ook gezelligheid en teamgeest. Voor verenigingen is de competitie ook erg belangrijk: allereerst zorgt het voor veel sfeer en gezelligheid op de club, maar daarnaast leidt competitie spelen tot een sterkere binding met de vereniging, wat weer een positief effect heeft op het ledenbehoud.

N.B. Elk regulier lid of competitielid dat tenniscompetitie gaat spelen, dient zijn of haar contributie te hebben betaald voordat de competitie van start gaat! Is dat niet gebeurd, dan kan het desbetreffende lid uit het team worden verwijderd!

 

Opstellingen en uitslagen invoeren met de KNLTB ClubApp

Elk teamlid kan de opstelling van zijn of haar team invoeren via de KNLTB ClubApp. Dit dient te gebeuren voordat spelers de baan opgaan. Bij het maken van de opstelling moeten spelers op basis van afnemende speelsterkte worden opgesteld.

Alleen de teamcaptain van een thuis spelend team kan na afloop van de speeldag de uitslagen van de door zijn of haar team gespeelde wedstrijden invoeren via de ClubApp. Voorwaarde daarvoor is dan wel dat de teamcaptain op voorhand daartoe gemachtigd is in het systeem. Twijfel je of dat voor jouw team het geval is? Vraag het dan voor de zekerheid na via [email protected].

Is de teamcaptain echter afwezig bij een thuiswedstrijd en/of om een andere reden niet in staat om de uitslagen in te voeren, dan kan ook een andere persoon de uitslagen invoeren, mits hij of zij daartoe vooraf is gemachtigd – dit dient tijdig te worden aangevraagd via [email protected]

Voorafgaand aan elke competitie ontvangen de teamcaptains een informatiemail van de Technische Commissie met aandachtspunten, onder andere over het betalen van de teambijdrage, wat te doen bij (geheel of gedeeltelijk) verzetten van speeldagen, enzovoort.

 

Voorjaarscompetitie 2023

De inschrijving voor de KNLTB Voorjaarscompetitie Tennis 2023 is inmiddels geopend. Hier vind je meer informatie:

Inschrijven is mogelijk tot en met 31 december 2022.

Vragen over competitiezaken?

Stuur een mailtje naar [email protected] met een relevante onderwerpregel (bijv. ‘Voorjaarscompetitie tennis 2023’).