Tennisbaan reserveren

Handig om te weten

  • Je kunt maximaal 180 uur (= 7,5 dag) van tevoren een baan reserveren via de ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht. Voorbeeld: Wil je op woensdagavond om 20:00 uur spelen, dan kun je de woensdag ervoor vanaf 08:00 uur een baan boeken – eerder niet.
  • Er moet minstens 60 minuten tussen twee baanreserveringen op dezelfde dag zitten (met andere woorden: je kunt geen twee opeenvolgende reserveringen maken).
  • Is er na afloop van het gereserveerde tijdvak geen aansluitende baanreservering, dan mag je gerust langer doorspelen, eventueel tot de baan door andere leden wordt ‘geclaimd’ op basis van hun reservering.

Richtlijnen die gelden voor alle leden

TPV De Dassenburcht hanteert de volgende regels voor leden die gaan tennissen.

1. Reserveer een baan

Je bent verplicht een baan te reserveren als je gaat spelen. Dat kan op twee manieren:

    1. Via de KNLTB ClubApp (zie hier voor instructies)
    2. Via Mijn TPV De Dassenburcht (zie hier voor instructies)

Stapsgewijze instructies voor het boeken en bevestigen van een baan vind je tevens in dit beknopte instructiedocument.

2. Bevestig je baanreservering op het park

Bevestig a.u.b. altijd de boeking op het digitale afhangbord in het clubgebouw voordat je gaat spelen. Dit hoeft slechts één persoon te doen die op de boeking staat en dat hoeft niet per se degene te zijn die boeking heeft gemaakt. Je leest hier meer over op de pagina Afhangbord.

Je kunt je baanreservering tot één minuut voor de aanvangstijd van je boeking bevestigen op het afhangbord. Ben je te laat of vergeet je de baanreservering te bevestigen op het afhangbord, dan wordt deze automatisch uit het systeem verwijderd en heb je geen recht om op de baan te staan. De baan komt dan weer vrij in het systeem.

3. Zorg dat je boeking overeenstemt met de werkelijkheid

Zorg dat de spelers die op de baan staan overeenkomen met de spelers die in de baanreservering staan. Het is NIET toegestaan om ‘oneigenlijke’ reserveringen te maken (bijv. door personen op je boeking te zetten waarvan je op voorhand al weet dat ze dan niet zullen meespelen). Je kunt een eerder gemaakte baanreservering wijzigen via de KNLTB ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht.

Je mag een of meer introducés laten meespelen, mits je het introducébeleid volgt. Het is uitdrukkelijk verboden om het introducébeleid te omzeilen door bestaande leden in plaats van introducés op je baanreservering te zetten.

4. Annuleer je boeking als je niet gaat spelen

Ga je – om wat voor reden dan ook – toch niet spelen op de gereserveerde datum en tijd, annuleer je baanreservering dan via de KNLTB ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht, zodat de baan weer vrij komt voor andere leden.

5. Veeg na het spelen de baan

Vul na het spelen eventuele kuiltjes in de baan op en stamp deze aan om het baanoppervlak weer gelijk te maken. Veeg daarna de volledige baan, van het net tot aan de afrastering achter de baseline, inclusief het gedeelte buiten de ‘tramrails’. Door de banen goed te vegen, ook op plekken waar weinig wordt gelopen, houden we ze in goede conditie en voorkomen we mosvorming.

6. Laat de baanverlichting niet onnodig branden

Je kunt zelf de baanverlichting aan- en uitmaken. Ga je als laatste van de baan en brandt de baanverlichting op jouw baanblok, maak dan de baanverlichting uit, ook al heb je deze niet zelf aangemaakt. Ga er niet vanuit dat iemand anders dit wel voor je doet (bijv. de barman). Laat de baanverlichting nooit onnodig branden! Om 23:00 uur moet sowieso de baanverlichting uit in verband met de omwonenden.

 

Niet-leden

Niet-leden kunnen een tennisbaan reserveren bij TPV De Dassenburcht via het Meet & Play-platform van de KNLTB. Meer informatie daarover vind je op de pagina Tennisbaan huren.