Tenniskids

Onderzoek heeft uitgewezen dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen van essentieel belang zijn voor kinderen in de leeftijd tot tien jaar om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Tenniskids is een leuke en goede manier voor kinderen om te leren tennissen waarbij alle genoemde vaardigheden uitgebreid aan bod komen.

TPV De Dassenburcht is een Tenniskids-vereniging. Wat houdt dit in?

Tenniskids is een tennisprogramma dat is ontwikkeld door de KNLTB voor kinderen tot en met 12 jaar. Het Tenniskids-programma bestaat uit verschillende, gekleurde fases. Voor de jongste jeugd ontwikkelde de KNLTB Tenniskids Blauw. Daarna stromen zij door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen zijn kinderen helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen. Vanuit dit spelen ontstaat de motivatie om meer te leren.

Tenniskids Blauw

In deze eerste fase maken kinderen kennis met de basisbeginselen van tennis. Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij hun eerste bal- en racketvaardigheden. Plezier en samenspel staan voorop.

Tenniskids Rood

In deze fase maken kinderen verder kennis met het tennisspel. Zij ontwikkelen hun tennisvaardigheden en ontdekken zo hoe het spel gespeeld kan worden.

Tenniskids Oranje

In de derde fase vanTenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Kinderen zullen het spel verder ontdekken. Vaardigheden om geavanceerder te spelen, worden uitgebreid.

Tenniskids Groen

Dit is de laatste fase in de voor-bereiding op het ‘hele baan’-tennis. Kinderen in deze fase zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, evenals de atletische vaardigheden. Wedstrijden worden langer en het competitietennis speelt een belangrijkere rol.

Belangrijke rol voor ouders

Als ouder speel je een belangrijke rol bij het plezier dat jouw kind aan tennis beleeft. Je kan op een prettige manier een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de tennisvaardigheden én de sociale vaardigheden van jouw kind. Stimuleer als ouder de deelname van je kind aan clubactiviteiten. Tijdens deze activiteiten heerst vaak een leuke, ontspannen sfeer waarin jouw kind vriendjes of vriendinnetjes kan maken. Het sociale aspect is erg belangrijk in deze leeftijdsfase.

Meer weten?

Klik hier om naar de Tenniskids-website te gaan.

Heb je vragen over het Tenniskids-aanbod bij TPV De Dassenburcht, stuur dan een mailtje naar [email protected] of trainer Arnold Santegoeds.