Baanverlichting

TPV De Dassenburcht beschikt over 8 tennisbanen en 2 padelbanen met led-verlichting die leden zelf kunnen aan- en uitmaken met behulp van de bedieningsconsole voor de baanverlichting. Deze bevindt zich in het clubgebouw rechts naast het KNLTB Afhangbord.

De bedieningsconsole bestaat uit een klein lcd-scherm en zes zilverkleurige drukknoppen met leds. Het schermpje zelf is niet aanraakgevoelig, maar wordt bediend met de drukknoppen eromheen. De werking wordt onder aan deze pagina met foto's geïllustreerd en in de vitrinekast rechts naast de bedieningsconsole vind je een print van de gebruiksinstructie. 

In het kort

 • De baanverlichting voor de tennisbanen wordt per baanblok (1/2 – 3/4 – 5/6 – 7/8) geregeld.
 • De baanverlichting voor de padelbanen wordt individueel, dus per baan, in- of uitgeschakeld.
 • De tennisbanen staan op de eerste menupagina in het display.
 • De padelbanen staan op de tweede menupagina, waar je met de pijl rechtsonder op de eerste menupagina naartoe gaat.
 • Na het kiezen van de gewenste baan, ga je automatisch naar de laatste menupagina, waar je de baanverlichting kunt in- en uitschakelen (inschakelen = zonnetje linksboven / uitschakelen = rondje met verticale streep rechtsonder).

Belangrijk!

 • Om energieverspilling te voorkomen, is het ieders verantwoordelijkheid erop te letten dat de baanverlichting niet onnodig blijft branden! Dat wil zeggen:
 • Ga je als laatste van de baan en komen er geen spelers meer na jou, maak dan de baanverlichting uit – ook al heb je deze zelf niet aangemaakt. Ga er niet vanuit dat iemand anders wel de baanverlichting voor je uitdoet.
 • Als je ziet dat de baanverlichting brandt op een baan (padel) of baanblok (tennis) waar niet wordt gespeeld en waar ook geen nieuwe baanreservering ingaat (zie afhangbord), maak de baanverlichting dan a.u.b. uit, ook al heb je daar zelf niet gespeeld.
 • Omstreeks 23:00 uur moet de baanverlichting UIT om geen hinder te veroorzaken voor de omwonenden.

Zo werkt het

 1. Bedieningsconsole ‘wakker maken’ door op een willekeurige knop te drukken
 2. Gewenste baanblok (tennis) of baan (padel) kiezen
 3. Baanverlichting in-/uitschakelen

Hieronder staat stapsgewijs beschreven hoe het in- en uitschakelen van de baanverlichting in zijn werk gaat, gevolgd door enkele foto's om dit te verduidelijken.

Baanverlichting inschakelen

 1. Druk op een willekeurige knop om de schermverlichting van de bedieningsconsole te activeren, zodat je beter ziet wat je doet. Let op: het scherm springt vrij snel terug naar het beginscherm.
 2. Als je gaat tennissen: Druk op de knop van het baanblok waar je op gaat spelen: Baan 1/2, Baan 3/4, Baan 5/6 of Baan 7/8. Nadat je het gewenste baanblok hebt geselecteerd, ga je automatisch door naar het volgende scherm.
  Als je gaat padellen: Druk op de eerste menupagina op de pijlknop rechtsonder om naar de tweede menupagina te gaan. Druk op de knop van de baan waar je op gaat spelen: Padelbaan 1 of Padelbaan 2. Nadat de gewenste baan is geselecteerd, ga je automatisch naar het volgende scherm.
 3. Druk op de knop linksboven (Licht AAN – zonnetje) om de baanverlichting in te schakelen.
  De brandende witte led in het midden van deze drukknop geeft aan dat het licht AAN is.

Baanverlichting uitschakelen

De baanverlichting uitschakelen gaat op ongeveer dezelfde manier:

 1. Druk op een willekeurige knop om de schermverlichting van de bedieningsconsole te activeren, zodat je beter ziet wat je doet. Let op: het scherm springt vrij snel terug naar het beginscherm.
 2. Kies het baanblok (tennis) of de baan (padel) waarop je hebt gespeeld.
 3. Druk in het laatste scherm op de knop rechtsonder (Licht UIT – rondje met een verticaal streepje in het midden).
  De brandende witte led in het midden van deze drukknop geeft aan dat het licht UIT is.
 4. Controleer tot slot nog even visueel of het licht ook daadwerkelijk uit is.

Foto's ter illustratie

Baanverlichting 0

Baanverlichting 1

Baanverlichting 2

Baanverlichting 3