Baanverlichting

TPV De Dassenburcht beschikt over 8 tennisbanen en 4 padelbanen met led-verlichting die leden zelf kunnen aan- en uitmaken met behulp van de bedieningsconsole voor de baanverlichting. Deze bevindt zich in het clubgebouw rechts naast het KNLTB Afhangbord.

De bedieningsconsole bestaat uit een klein lcd-scherm en zes zilverkleurige drukknoppen met leds. Het lcd-schermpje zelf is niet aanraakgevoelig, maar wordt bediend met de drukknoppen eromheen. De werking wordt onder aan deze pagina met foto's geïllustreerd.

Belangrijk:

 • Om energieverspilling te voorkomen, is het ieders verantwoordelijkheid erop te letten dat de baanverlichting niet onnodig blijft branden! Dat wil zeggen:
 • Ga je als laatste van de baan en komen er geen spelers meer na jou, maak dan de baanverlichting uit – ook al heb je deze niet zelf aangemaakt. Ga er niet vanuit dat iemand anders wel de baanverlichting voor je uitdoet!
 • Als je ziet dat de baanverlichting brandt op een baan (padel) of baanblok (tennis) waar niet wordt gespeeld en waar ook geen nieuwe baanreservering ingaat (zie afhangbord), maak de baanverlichting dan a.u.b. uit, ook al heb je daar zelf niet gespeeld.
 • Omstreeks 23:00 uur moet de baanverlichting UIT om geen hinder te veroorzaken voor de omwonenden.

Baanverlichting inschakelen

 1. Druk op een willekeurige knop om de schermverlichting van de bedieningsconsole te activeren, zodat je beter ziet wat je doet. Let op: het scherm springt vrij snel terug naar het beginscherm.
 2. Als je gaat tennissen: Druk op de knop van het baanblok waar je op gaat spelen: Baan 1/2, Baan 3/4, Baan 5/6 of Baan 7/8. Nadat je het gewenste baanblok hebt geselecteerd, ga je automatisch door naar het volgende scherm.
  Als je gaat padellen: Druk op de eerste menupagina op de pijlknop rechtsonder om naar de tweede menupagina te gaan. Druk op de knop van de baan waar je op gaat spelen: Padelbaan 1, Padelbaan 2, Padelbaan 3 of Padelbaan 4. Nadat de gewenste baan is geselecteerd, ga je automatisch naar het volgende scherm.
 3. Druk op de knop linksboven (Licht AAN – zonnetje) om de baanverlichting in te schakelen.
  De brandende witte led in het midden van deze drukknop geeft aan dat het licht AAN is.

Baanverlichting uitschakelen

De baanverlichting uitschakelen gaat op ongeveer dezelfde manier:

 1. Druk op een willekeurige knop om de schermverlichting van de bedieningsconsole te activeren, zodat je beter ziet wat je doet. Let op: het scherm springt vrij snel terug naar het beginscherm.
 2. Kies het baanblok (tennis) of de baan (padel) waarop je hebt gespeeld.
 3. Druk in het laatste scherm op de knop rechtsonder (Licht UIT – rondje met een verticaal streepje in het midden).
  De brandende witte led in het midden van deze drukknop geeft aan dat het licht UIT is.
 4. Controleer tot slot nog even visueel of het licht ook daadwerkelijk uit is.

Foto's ter illustratie

Baanverlichting 0

Baanverlichting 1

Baanverlichting 2

Baanverlichting 3