Padelcompetitie

 

Competitie spelen wordt door zowel spelers als verenigingen als één van de hoogtepunten van het seizoen gezien. Voor spelers betekent competitie spelen een teamprestatie neerzetten, beter worden dankzij onderlinge concurrentie en trainen voor een doel, maar zeker ook gezelligheid en teamgeest. Voor verenigingen is de competitie ook erg belangrijk: allereerst zorgt het voor veel sfeer en gezelligheid op de club, maar daarnaast leidt competitie spelen tot een sterkere binding met de vereniging, wat weer een positief effect heeft op het ledenbehoud.

N.B. Elk regulier lid of competitielid dat tenniscompetitie gaat spelen, dient zijn of haar contributie te hebben betaald voordat de competitie van start gaat! Is dat niet gebeurd, dan kan het desbetreffende lid uit het team worden verwijderd!

 

Opstellingen en uitslagen invoeren met de KNLTB ClubApp

Elk teamlid kan de opstelling van zijn of haar team invoeren via de KNLTB ClubApp. Dit dient te gebeuren voordat spelers de baan opgaan. Bij het maken van de opstelling moeten spelers op basis van afnemende speelsterkte worden opgesteld.

Alleen de teamcaptain van een thuis spelend team kan na afloop van de speeldag de uitslagen van de door zijn of haar team gespeelde wedstrijden invoeren via de ClubApp. Voorwaarde daarvoor is dan wel dat de teamcaptain op voorhand daartoe gemachtigd is in het systeem. Twijfel je of dat voor jouw team het geval is? Vraag het dan voor de zekerheid na via [email protected].

Is de teamcaptain echter afwezig bij een thuiswedstrijd en/of om een andere reden niet in staat om de uitslagen in te voeren, dan kan ook een andere persoon de uitslagen invoeren, mits hij of zij daartoe vooraf is gemachtigd – dit dient tijdig te worden aangevraagd via [email protected]

 

 

KNLTB Padelcompetitie 2023

Sinds 2022 worden er jaarlijks 4 padelcompetities aangeboden:

  • Voorjaarscompetitie (april/mei)
  • Zomercompetitie (juni/juli)
  • Najaarscompetitie (september/oktober)
  • Wintercompetitie (november/december/januari/februari).

Hierdoor kunnen spelers het hele jaar door wedstrijden spelen, op momenten dat het hun uitkomt. Alle competities worden aangeboden op vrijdag, zaterdag en zondag en bestaan uit 5 speeldagen (m.u.v. de Wintercompetitie die 7 speeldagen beslaat).

Klik op de onderstaande links voor meer info:

 

Teambijdrage

Elk team dat zich aanmeldt voor padelcompetitie dient een teambijdrage te betalen voor de aanschaf van competitieballen en KNLTB-kosten. De teambijdrage bedraagt € 75 per competitie van 5 speeldagen (voorjaars-, zomer- en najaarscompetitie) en € 100 per competitie van 7 speeldagen (wintercompetitie), en dient vooraf te worden betaald door de teamcaptain. Nadere info daarover volgt voor aanvang van de competitie. De teamcaptain kan de teambijdrage na betaling uiteraard verrekenen met zijn of haar teamleden. 

 

Aanmelden

Bepaal eerst samen met je teamleden aan welke competitie (voorjaars-, zomer-, najaars-, wintercompetitie) jullie willen meedoen. De teamcaptain dient vervolgens alle spelers (met volledige naam en bondsnummer) van zijn of haar team en de gewenste speeldag (vrijdag, zaterdag of zondag) tijdig – d.w.z. vóór het verstrijken van de aanmeldtermijn (zie hieronder) – door te geven via [email protected].

Een team dient uit minimaal 4 spelers te bestaan, maar het is natuurlijk altijd verstandig om meer spelers aan je team toe te voegen in verband met verhinderingen, blessures enzovoort. Zes tot acht spelers in een team blijkt in de praktijk geen overbodige luxe... Heb je (nog) geen team, geef je dan als individuele speler op, zodat we kunnen kijken of we een nieuw team kunnen vormen of je eventueel bij een bestaand team kunnen toevoegen. Wil je je alleen als mogelijke invaller opgeven, dan kan dat ook.

 

Aanmeldtermijn

  • Aanmeldingen voor de KNLTB Voorjaarscompetitie Padel dienen uiterlijk 31 december 2022 te worden verstuurd naar [email protected].
  • Aanmeldingen voor de KNLTB Zomercompetitie Padel dienen uiterlijk 18 maart 2023 te worden verstuurd naar [email protected]
  • Aanmeldingen voor de KNLTB Najaarscompetitie Padel dienen uiterlijk 31 mei 2023 te worden verstuurd naar [email protected]
  • Aanmeldingen voor de KNLTB Wintercompetitie Padel dienen uiterlijk 7 september 2023 te worden verstuurd naar [email protected] 

De Technische Commissie verzorgt de aanmelding van de competitieteams bij de KNLTB.

 

Regionale Wintercompetitie Padel van Event Serve

Ook alvast goed om te weten: naast de ‘officiële’ KNLTB Wintercompetitie Padel komt er in de periode van november t/m maart ook nog een regionale wintercompetitie padel op zaterdagavond, georganiseerd door Event Serve. Deze regionale competitie voor Zuid-Limburg zal niet op de accommodaties van de verschillende verenigingen plaatsvinden, maar bij padelcentrum Padel Plaza Maastricht.

Het is gezelliger om per speeldag een groep van ongeveer 70-80 padellers bij elkaar te brengen, in plaats van ze te verspreiden over de clubs, waar het tennisseizoen dan al voorbij is. Bovendien weet je bij een overdekte padel-locatie zeker dat er altijd gespeeld kan worden, ongeacht de weersomstandigheden. Nadere informatie over deze regionale wintercompetitie padel volgt later. Mocht je daar niet op kunnen wachten, dan kun je eventuele brandende vragen nu al stellen via [email protected].

 

Vragen over competitiezaken?

Stuur dan een mailtje naar [email protected] of  [email protected].