Padelcompetitie

Voor 2021 staan er 3 KNLTB Padelcompetities in de planning:

  • Triple Double Competitie
  • Voorjaarscompetitie
  • Najaarscompetitie

Triple Double Competitie

Periode: april/mei; speeldag: zondag

De Triple Double Competitie vindt plaats tijdens de tenniscompetitie. In de Triple Double Competitie bestaat een team uit 3 spelers en elke speler speelt 2 partijen (in totaal worden er dus 3 partijen per speeldag gespeeld). Dames en heren spelen met en tegen elkaar of gemengd (genderneutraal). Partijen worden gespeeld om twee gewonnen sets, met bij gelijke setstand een supertiebreak (t/m 10 punten) als beslissende derde set. Iedereen speelt op zijn/haar eigen niveau, want de teams worden ingedeeld in de 1e, 2e of 3e klasse op basis van padelspeelsterkte.

Speeldata: zondag 11 april, 18 april, 25 april, 2 mei, 16 mei
Inhaaldagen: 24 mei (Pinksteren), 30 mei

 

Voorjaarscompetitie

Periode: juni/juli; speeldag: vrijdagavond/zaterdag/zondag

De Voorjaarscompetitie Padel vindt plaats na de tenniscompetitie. In de Voorjaarscompetitie bestaat een team uit minimaal 4 spelers (in totaal worden er dus 4 partijen per speeldag gespeeld). In de Voorjaarscompetitie Padel kun je meedoen aan de vrijdagavond-, zaterdag- of zondagcompetitie. De competitie is genderneutraal, dus er kan in alle samenstellingen worden gespeeld. In elke competitie worden 4 partijen gespeeld om 2 gewonnen sets.

Op vrijdagavond en zaterdag wordt er gespeeld in 3 klassen: 1e klasse – wedstrijdspelers, 2e klasse – gevorderden, 3e klasse – beginners. Op zondag wordt er gespeeld in 5 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte: Topklasse – wedstrijdspelers (de nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs), Hoofdklasse – wedstrijdspelers, 1e klasse – wedstrijdspelers, 2e klasse – gevorderden, 3e klasse – beginners.

Klik hier voor de speeldata van de Voorjaarscompetitie Padel in 2021.

 

Najaarcompetitie

Periode: september/oktober; speeldag: vrijdagavond/zaterdag/zondag

In principe dezelfde opzet als voorjaarscompetitie padel. Nadere info volgt zodra deze bekend is.

 

Aanmelden voor de Triple Double Competitie

Teamcaptains dienen hun team uiterlijk op zondag 3 januari 2021 aan te melden via [email protected] met vermelding van de namen en bondsnummers van alle teamleden.

 

Aanmelden voor de Voorjaarscompetitie

Teamcaptains dienen hun team uiterlijk op zondag 28 februari 2021 aan te melden via [email protected] met vermelding van de namen en bondsnummers van alle teamleden en uiteraard de gewenste speeldag (vrijdag/zaterdag/zondag).

 

Vragen?

Stuur dan een mailtje naar [email protected].