KNLTB-ledenpas

De plastic KNLTB-ledenpas met magneetstrip heeft zijn langste tijd gehad. Waar we vroeger elk jaar een nieuw ledenpasje kregen, hadden we sinds 2019 een meerjaren-ledenpas. Sinds 1 januari 2024 levert de KNLTB echter in principe helemaal geen fysieke pasjes meer, tenzij een vereniging daar uitdrukkelijk om verzoekt. De eerste paar maanden van dit jaar hebben we nog wel fysieke pasjes aangevraagd voor en verstrekt aan nieuwe leden, maar gezien dit nieuwe beleid van de KNLTB zullen we toch spoedig moeten overstappen op een nieuw systeem. Dat gaat dan ook binnenkort – zo rond de start van het buitentennisseizoen – gebeuren.

Dit betekent dat ook de magneetstriplezer op twee plekken gaat verdwijnen:

  1. op de buitendeur van het clubgebouw naar de kleedkamers en
  2. rechts naast het digitale afhangbord.

In het nieuwe systeem is een centrale rol weggelegd voor de KNLTB ClubApp. Gebruik deze app nog niet? Dan is dit het moment om ’m te installeren op je telefoon. Dit doe je snel – en gratis – via de Apple App Store (iPhone) of Google Play Store (Android).

De magneetstriplezer bij de buitendeur wordt vervangen door een toetsenbord waarop je een 6-cijferige toegangscode kunt intoetsen om de deur te ontgrendelen. Deze toegangscode vind je in de ClubApp op het tabblad ‘Home’, waar ook je actuele baanreserveringen worden weergegeven. Om misbruik te voorkomen krijgt elk lid een unieke toegangscode, die bovendien wekelijks wisselt.

Het bevestigen van op afstand gemaakte baanreserveringen (dus via de ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht) verloopt in de nieuwe opzet via het scannen van een QR-code op het afhangbord. Ook dit gaat via de ClubApp. Hier kun je een filmpje bekijken van hoe het er ongeveer gaat uitzien.