Afhangbord

Als je als lid wilt gaan tennissen of padellen bij TPV De Dassenburcht reserveer je eerst een baan via de KNLTB ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht. Vervolgens bevestig je je baanreservering op het KNLTB Afhangbord in het clubgebouw voordat je gaat spelen.  Op deze pagina lees je hoe je dat werkt.

Een baan reserveren

Weet je nog niet hoe je een baan reserveert? Bekijk dan de volgende pagina's:

Stapsgewijze instructies voor het boeken en bevestigen van een baan vind je tevens in dit beknopte instructiedocument.

 

Waar hangt het afhangbord?

Het KNLTB Afhangbord hangt in het clubgebouw in de gang naar de kleedruimtes, douches en toiletten. Bij het Afhangbord kom je:

 • binnendoor via de kantine (als deze is geopend)
  - of -
 • vanaf het terras (via de buitendeur bij tennisbaan 1 en achterzijde bestuurskamer)

Soms staat de buitendeur naar het afhangbord en de kleedkamers open met behulp van de schuifpoot. Is dat niet het geval, dan kun je de deur ook zelf openen via het cijfertoetsenbord rechts naast de buitendeur.

Ga je als laatste van het park af en staat de buitendeur nog open? Doe deze dan a.u.b. dicht door de schuifpoot met je voet te ontgrendelen en de deur dicht te drukken. 

 

De buitendeur openen

Rechts naast de buitendeur hangt dit cijfertoetsenbord:

cijfertoetsenbord

Met dit cijfertoetsenbord ontgrendel je de deur. Dat doe je als volgt:

 1. Open de KNLTB ClubApp op je telefoon.
  Heb je de KNLTB ClubApp nog niet? Hier lees je hoe je de app installeert en hoe je kunt inloggen.
 2. Ga in het menu onder in het scherm naar het tabblad Home. Onder Toegangscode zie je een 6-cijferige toegangscode staan.
 3. Toets de toegangscode in op het cijfertoetsenbord. Let daarbij op dat je niet onbedoeld een verkeerde toets indrukt, anders accepteert het systeem de code niet.
 4. Als je de juiste code hebt ingevoerd, gaat het groene lampje linksonder op het cijfertoetsenbord branden. De deur is nu ontgrendeld.
 5. Trek aan de deurknop om de deur te openen.

Tussen 00:00 en 08:00 uur kunnen leden de deur niet ontgrendelen met hun toegangscode. Om veiligheidsredenen is de 6-cijferige toegangscode die in de ClubApp staat uniek voor elk lid. De codes worden bovendien wekelijks gewijzigd. 

 

De baanreservering bevestigen op het afhangbord

Tip: Slechts één persoon die op je boeking staat, hoeft de boeking te bevestigen en dat hoeft niet per se degene te zijn die de baan heeft geboekt.

 1. Maak een baanreservering op de gewenste dag, tijd en baan.
 2. Zorg dat je enkele minuten vóór de starttijd van je reservering bij het afhangbord bent. Je kunt tot één minuut voor de starttijd van je reservering bevestigen.
  Open de KNLTB ClubApp en ga naar het tabblad Home.
 3. Tik bij de boeking op de oranje knop die aangeeft hoe laat je uiterlijk moet bevestigen: Bevestig voor [tijdstip].
  Stel, je hebt een baanreservering om 20:00 uur. Dan kun je tussen 19.00:00 en 19.58:59 uur de boeking bevestigen (dus niet eerder of later – om 19:59:00 ben je al te laat!).
  Let op: Heb je een baan geboekt met één of meer introducés, dan zie je geen oranje knop waarmee je je boeking kunt bevestigen. Dergelijke boekingen zijn namelijk standaard al bevestigd in het systeem vanwege het feit dat er een introducé op je boeking staat.
 4. De ClubApp opent nu automatisch een QR-codescanner. Scan de QR-code linksonder op het afhangbord.
  (Mogelijk vraagt je telefoon eerst om toestemming aan de app te geven om QR-codes te mogen scannen. In dat geval moet je toestemming geven, anders wordt de camera-app niet geopend.)
 5. De ClubApp meldt dat je boeking is bevestigd. Op het tabblad Home heeft je boeking nu een groen vinkje. Je kunt nu gaan spelen.

Let op: Heb je je boeking niet op tijd bevestigd op het afhangbord in het clubgebouw? Dan wordt deze automatisch geannuleerd en komt de baan weer vrij in het systeem. 

In dit filmpje zie je hoe het werkt, en hieronder nog twee screenshots van hoe het eruitziet in de ClubApp:

voorbeeld

 

Inlogscherm

Zie je op het afhangbord een inlogscherm in plaats van het gebruikelijke afhangscherm? Geef dit dan a.u.b. even door via [email protected] zodat we het scherm weer kunnen inloggen.