Afhangbord

Als je als lid wilt gaan tennissen of padellen bij TPV De Dassenburcht ben je verplicht het digitale baanreserveringssysteem te gebruiken voor het reserveren oftewel ‘afhangen’ van een baan. Dit systeem verbindt de KNLTB ClubApp en Mijn TPV De Dassenburcht met het KNLTB Afhangbord, een intuïtief aanraakscherm in het clubgebouw.

Heb je op afstand (dus via de KNLTB ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht) een baan gereserveerd, dan ben je bovendien verplicht om je boeking vóór de starttijd van het gereserveerde tijdvak op het KNLTB Afhangbord te bevestigen voordat je de baan opgaat. Laat je dat na of ben je te laat, dan wordt je reservering automatisch geannuleerd en uit het systeem verwijderd; je hebt dan geen recht om tijdens het gereserveerde tijdvak op de desbetreffende baan te staan. 

Waar hangt het afhangbord?

Het KNLTB Afhangbord hangt in het clubgebouw, aan de muur in de gang naar de kleedruimtes, douches en toiletten. Je kunt op twee manieren bij het KNLTB Afhangbord komen:

 • binnendoor via de kantine (als deze is geopend)
  - of -
 • vanaf het terras (via de buitendeur bij tennisbaan 1 en achterzijde bestuurskamer)

Als de kantine is geopend, staat de buitendeur naar het afhangbord en de kleedkamers vaak open met de schuifpoot op de buitendeur. Is dat niet het geval, dan kun je de deur ook zelf openen met behulp van je KNLTB-ledenpas en de magneetstriplezer rechts naast de buitendeur.

Paslezer buitendeur

Ben je onlangs lid geworden en heb je nog geen KNLTB-ledenpas gekregen? Of ben je al langer lid, maar ben je je pasje kwijt? Neem dan even contact op met de ledenadministratie. De ledenadministrateur helpt je graag verder.

 

Zo open je de buitendeur met je KNLTB-ledenpas

Houd je ledenpas met de magneetstrip RECHTS en je foto linksboven vast en haal deze met een SNELLE beweging van boven naar onder door de paslezer:

Paslezer buitendeur

Als alles goed gaat, hoor je de slotontgrendeling klikken en branden de drie ronde lampjes (van boven naar beneden: rood, oranje, groen) linksonder op de paslezer kort. Het onderste groene lampje blijft gedurende enkele seconden knipperen. Terwijl het groene lampje knippert, kun je de deur openen door aan de deurknop te trekken. Soms moet je even duwen en daarna trekken om de deur open te krijgen (zie deze video)

Branden alle drie de lampjes kort en blijft het groene lampje knipperen, maar gaat de deur toch niet open wanneer je aan de deurknop trekt (bijvoorbeeld 's ochtends vroeg)? Dan heeft mogelijk iemand de deur met een sleutel afgesloten of wellicht heeft iemand de uitschuifpoot van de deur niet goed omhoog gedaan en zit de deur daardoor nu klem. In dat geval lukt het helaas niet om de deur te openen.

Brandt er maar één (rood) lampje op de magneetstriplezer, dan werkt de magneetstriplezer wel, maar wordt je KNLTB-ledenpas niet herkend. Daar kunnen meerdere oorzaken voor zijn:

 • Je stond nog niet op de ledenlijst toen de paslezersoftware voor het laatst werd bijgewerkt: de software van het toegangbeheersysteem wordt geregeld handmatig bijgewerkt met de actuele ledenlijst => de laatste actualisatie vond plaats op 1 november 2023
 • Je hield je ledenpas verkeerd om => hou je pasje met je foto linksboven en magneetstrip aan de RECHTERZIJDE van het pasje (zoals getoond op de bovenstaande foto)
 • Je trok je KNLTB-ledenpas niet op de juiste snelheid door de gleuf => doe dit niet te snel én niet te langzaam. De paslezer reageert nogal gevoelig, dus misschien moet je even een paar keer proberen voordat het lukt.
 • Je hield je ledenpas scheef toen je deze door de gleuf trok => houd je pasje recht
 • Je hebt de pas niet in zijn geheel door de gleuf getrokken => trek je pasje volledig door de gleuf

Gaat er geen enkel lampje op de paslezer branden, terwijl je wel je KNLTB-ledenpas op de juiste manier door de magneetstriplezer hebt gehaald? Dan is wellicht de stroom of internetverbinding uitgevallen, waardoor de paslezer niet functioneert. Stuur in dat geval a.u.b. een mailtje naar [email protected] om dit door te geven.

 

Een baan reserveren – tips

 • Bekijk voordat je een baan gaat reserveren eerst de actuele baanbezetting om je speelmoment te bepalen en een baan te kiezen.
 • Laat je reservering van een tennisbaan in de piekuren (doordeweeks 's avonds) bij voorkeur aansluiten op een eerdere of latere reservering op de gekozen baan, om ‘gaten’ in de baanbezetting te voorkomen. Als een tijdvak tussen twee boekingen korter is dan 45 minuten kan dit niet worden gereserveerd en ontstaat er een ‘gat’ in de planning. Probeer dat a.u.b. zo veel mogelijk te voorkomen!
 • Voor de tennisbanen kun je zelf de starttijd van je reservering flexibel kiezen, maar voor de padelbanen kun je alleen de vooraf ingestelde bloktijden kiezen (zie https://www.tpvdedassenburcht.nl/padelbaan-reserveren).
 • In verband met hoge bezettingsgraad van de padelbanen heeft het bestuur op 10 mei 2021 besloten dat de padelbanen voortaan alleen nog maar met 4 personen kunnen worden gereserveerd en niet meer met 2 of 3 personen. Dit is gedaan om oneigenlijke boekingen te voorkomen en een eerlijker en efficiënter gebruik van de padelbanen te bevorderen, zodat ook meer leden gebruik kunnen maken van de banen, in het bijzonder in de piektijden.

 

Een baan reserveren – zo doe je dat

Je kunt op drie manieren een baan reserveren:

 1. Ter plekke: rechtstreeks op het KNLTB Afhangbord
 2. Op afstand: via de KNLTB ClubApp (+ bevestigen op afhangbord)
 3. Op afstand: via Mijn TPV De Dassenburcht (+ bevestigen op afhangbord)

We lichten elk van deze manieren hieronder toe.

 

Manier 1: Een baan reserveren op het KNLTB Afhangbord

Kies deze methode wanneer je geen baan hebt geboekt via de KNLTB ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht.

 1. Druk op de oranje knop ‘Start
 2. Druk op de knop ‘Baan afhangen
 3. Haal je KNLTB-ledenpas door de paslezer aan de rechterkant van het afhangbord.
  Let op: in het instructiefilmpje hangt de paslezer anders; bij ons moet je het pasje met de magneetstrip LINKS houden, dus precies andersom dan hoe je het pasje vasthoudt bij de paslezer van de buitendeur!
 4. Druk op de knop ‘Speler’ als je met een lid gaat spelen en haal de KNLTB-ledenpas van je medespeler/tegenstander door de paslezer van het afhangbord. Herhaal dit eventueel tot je reservering compleet is.
  (Wil je met een of meer introducés gaan spelen, dan zul je je baan moeten boeken via de KNLTB ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht – zie https://www.tpvdedassenburcht.nl/introduceregeling)
 5. Druk op de knop ‘Oké, kies nu een baan’.
 6. Selecteer de gewenste baan en bevestig je keuze.
 7. Klaar – je kunt nu gaan spelen!

Nog niet duidelijk? Bekijk dan het instructiefilmpje of de beknopte handleiding.

 

Manier 2: Een baan reserveren via de KNLTB ClubApp

Zie de beknopte handleiding voor de KNLTB ClubApp versie 2. Vergeet a.u.b. niet om je baanreservering voor aanvang van het gereserveerde tijdvak nog bevestigen op het afhangbord in het clubgebouw (zie hieronder).

 

Manier 3: Een baan reserveren via Mijn TPV De Dassenburcht

Zie de stapsgewijze beschrijving op de pagina Mijn TPV De Dassenburcht. Vergeet a.u.b. niet om je baanreservering voor aanvang van het gereserveerde tijdvak nog bevestigen op het afhangbord in het clubgebouw (zie hieronder).

 

Je baanreservering bevestigen op het afhangbord

Als je niet rechtstreeks op het KNLTB Afhangbord een baan reserveert, maar dat via de KNLTB ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht doet, moet je je reservering bevestigen op het KNLTB Afhangbord voordat je de baan op gaat. Dat doe je als volgt:

 1. Zorg dat je enkele minuten vóór de starttijd van je reservering bij het afhangbord bent
 2. Druk op de knop ‘Start’ op het scherm
 3. Druk op de knop ‘Bevestig of wijzig reservering’ (dus NIET op de knop ‘Baan afhangen’)
 4. Haal je KNLTB-ledenpas door de paslezer rechts naast het afhangbord
  (Let op: houd daarbij de magneetstrip LINKSdit is precies andersom dan hoe je je pasje moet vasthouden voor de paslezer aan de buitendeur!).
 5. Het systeem toont nu je reserveringsgegevens in het scherm. Druk op de oranje knop ‘Bevestig reservering’.
 6. Klaar – je kunt nu gaan spelen!

Handig om te weten: Slechts één van de spelers van de op afstand gemaakte boeking hoeft deze te bevestigen – en dat hoeft niet per se degene te zijn die de boeking heeft gemaakt.

Als je je baanreservering niet vóór de gekozen starttijd op het afhangbord bevestigt, wordt deze automatisch geannuleerd en verwijderd uit het baanreserveringssysteem! Dit voorkomt dat een baan als ‘bezet’ in het systeem staat, terwijl deze in werkelijkheid wel beschikbaar is (bijvoorbeeld omdat leden thuis een baan afhangen en vervolgens toch niet komen opdagen).

Als je baanreservering vervalt, ontvangen ALLE spelers op je reservering automatisch een mailtje over de annulering. De betreffende baan komt dan weer beschikbaar in het systeem. Als je toch gaat spelen terwijl je baanreservering is geannuleerd, kun je dus van de baan worden gezet door spelers die de baan na jou hebben geboekt en die wél hun baanreservering hebben bevestigd. Zorg dus dat je je boeking altijd tijdig bevestigt.

Bevestig je boeking op het afhangbord a.u.b. ook als de accommodatie verder leeg of nauwelijks bezet is. Dit geeft de vereniging namelijk een nauwkeuriger inzicht in het gebruik van de banen.

 

Baan gereserveerd, maar toch verhinderd?

Heb je op afstand een baan gereserveerd, maar besluit je toch niet te gaan spelen op het gekozen moment (omdat je alsnog verhinderd bent, de weersvoorspelling onverhoopt tegenvalt, of wat voor reden dan ook), verwijder dan a.u.b. zelf je boeking uit het systeem. Ook dit kan eenvoudig via de ClubApp en Mijn TPV De Dassenburcht. Zo voorkom je dat een baan als bezet in het systeem staat terwijl deze in werkelijkheid leeg ligt.

 

Langer doorspelen

Als je een baan hebt gereserveerd en deze na afloop van je gereserveerde tijdvak leeg blijft (en dus niet aansluitend is geboekt door andere leden), dan kun je – als je dat zou willen – gerust wat langer doorspelen, eventueel tot de baan door andere leden wordt ‘geclaimd’ op basis van hun gereserveerde tijdvak. Haal a.u.b. geen ‘trucs’ uit om langer te kunnen spelen, zoals hieronder beschreven.

 

Fair Play en misbruik van boekingsinstellingen

Helaas zien we in het baanreserveringssysteem dat sommige leden nogal ‘creatief’ zijn in het omzeilen van de boekingsinstellingen. Zo zijn er bijvoorbeeld leden die met 2 personen een baan reserveren voor een single, waarna 2 andere leden aansluitend dezelfde baan reserveren om een single te spelen. Vervolgens gaan ze samen dubbelen. In plaats van 45 minuten voor een single of 60 minuten voor een dubbel heb je op deze manier dus 90 minuten een baan ‘gereserveerd’.

Dit soort praktijken is uitdrukkelijk NIET de bedoeling, want zo benadeel je andere leden. Dit is ongewenst en leidt tot veel ergernis, dus laat dit a.u.b. achterwege! Respecteer a.u.b. de spelregels die we in het baanreglement hebben vastgelegd en spreek elkaar daar ook op aan.

 

Spelen met introducés

Ieder lid mag met een of meer introducés gaan tennissen en/of padellen, op voorwaarde dat de introducéregeling wordt gevolgd.

 

Baanverlichting

TPV De Dassenburcht beschikt over 8 tennisbanen en 2 padelbanen met led-verlichting die leden zelf kunnen aan- en uitmaken. Zie de pagina Baanverlichting voor meer informatie.

Het is ieders verantwoordelijkheid om erop te letten dat de baanverlichting NA het spelen niet onnodig blijft branden!

 

Aandachtspunten

 • Om gebruik te maken van het afhangbord heb je dus je KNLTB-ledenpas nodig. Heb je (nog) geen ledenpas ontvangen en ligt deze ook niet in de kantine achter de bar terwijl je wel je contributie hebt betaald, neem dan contact op met de ledenadministratie om na te vragen of je pas eventueel nog daar ligt of om een nieuwe KNLTB-ledenpas aan te vragen.
 • Wanneer je via de ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht met een of meerdere spelers een baan reserveert of een baanreservering wijzigt of verwijdert, zullen al deze spelers hiervan per e-mail bericht krijgen op het e-mailadres gebruikt dat in de ledenadministratie staat. Het is dus belangrijk dat de vereniging over de juiste e-mailgegevens beschikt. Je kunt je e-mailadres en telefoonnummer zelf wijzigen in de ledenadministratie.