Afhangbord

Met ingang van 1 april 2019 worden leden geacht om het digitale baanreserveringssysteem te gebruiken voor het reserveren oftewel ‘afhangen’ van een baan. Het KNLTB Afhangbord is een beeldscherm met intuïtieve aanraakbediening.

 

Een baan reserveren

Een tennisbaan of een padelbaan reserveren kan op twee manieren:

Let op: als je een baan op afstand reserveert, moet je niet vergeten om je reservering op het afhangbord te bevestigen voordat je gaat spelen. Dat doe je door in het scherm eerst op de knop ‘Start’ te drukken en daarna de optie ‘Bevestig of wijzig reservering’ te kiezen. Haal daarna je KNLTB-ledenpas door de paslezer rechts naast het afhangbord (houd de magneetstrip links).

Laat je na om je baanreservering te bevestigen op het afhangbord vóór de gekozen starttijd, dan vervalt deze! Zo wordt voorkomen dat een baan als ‘bezet’ in het systeem staat, terwijl deze in werkelijkheid vrij ligt (bijvoorbeeld omdat leden thuis een baan afhangen en vervolgens niet komen opdagen).

Als de baanreservering vervalt, komt de betreffende baan weer ‘vrij’ in het systeem en kan deze dus weer worden geboekt. In dat geval kun je van de baan worden gezet door spelers die na jou komen en die wél hun baanreservering hebben bevestigd.

 

Waar hangt het afhangbord?

Het afhangbord hangt aan de muur in de gang naar de kleedruimtes, douches en toiletten. Deze is bereikbaar binnendoor via de kantine en dankzij de paslezer bij de buitendeur ook vanaf het terras (bij tennisbaan 1 en achterzijde bestuurskamer).

Aan de rechterkant van het afhangbord zit de paslezer waar je je ledenpas doorheen haalt om je baanreservering te bevestigen of om medespelers in te voeren.

Rechts van het afhangbord habgt ook de bedieningsconsole voor de baanverlichting (het zilverkleurige kastje). In de vitrine rechts vind je instructies voor het aan- en uitmaken van de baanverlichting. Laat de baanverlichting a.u.b. niet onnodig branden!

 

De buitendeur openen met je KNLTB-ledenpas

Als de buitendeur naar het afhangbord dicht is, kun je deze openen met behulp van je KNLTB-ledenpas. Dat doe je zo:

Houd je ledenpas met de magneetstrip rechts en je foto linksboven vast en haal deze in een snelle beweging van boven naar beneden door de paslezer, zodat de drie lampjes onderaan de paslezer gaan branden.

Zo lang het onderste groene lampje op de paslezer knippert, kun je de deur openen door aan de deurknop te trekken (tenzij de deur met een sleutel is afgesloten, bijvoorbeeld van 's avonds laat tot 's ochtends vroeg!).

De paslezer is nogal gevoelig, dus misschien moet je even een paar keer proberen voordat het lukt.

 

Werkt je ledenpas niet op de paslezer van de buitendeur?

Brandt er maar één (rood) lampje op de paslezer van de buitendeur, dan wordt je KNLTB-ledenpas niet herkend. Daar kunnen meerdere oorzaken voor zijn:

 • Je hield je ledenpas verkeerd om => houd de pas met je foto linksboven en magneetstrip rechts (zoals getoond op de bovenstaande foto)
 • Je trok je ledenpas niet op de juiste snelheid door de gleuf => doe dit niet te snel én niet te langzaam
 • Je hield je ledenpas scheef toen je deze door de gleuf trok => houd de ledenpas recht
 • Je hebt de pas niet in zijn geheel door de gleuf getrokken => trek de pas volledig door de gleuf
 • Je stond nog niet in de ledenadministratie toen de paslezersoftware voor het laatst werd bijgewerkt (laatste update: 25 augustus 2020)

Branden de drie lampjes op de paslezer wel, maar gaat de deur toch niet open wanneer je aan de deurknop trekt? Dan is de deur mogelijk afgesloten met een sleutel en heeft het geen zin om te proberen de deur te openen met je ledenpas.

 

Heb je geen ledenpas (meer)?

Ben je recent lid geworden en heb je nog geen KNLTB-ledenpas gekregen? Of ben je al langer lid, maar ben je je ledenpas kwijt? Neem dan even contact op met de ledenadministratie.

 

Zo werkt het afhangbord

Het KNLTB Afhangbord is een intuïtief aanraakscherm. De bediening wijst zich in principe vanzelf.

Druk om te beginnen op de oranje knop ‘Start’. Daarna kun je:

Toch meer informatie nodig? Lees de handleiding of bekijk dit filmpje.

N.B. Als je met een bestaand lid gaat tennissen of padellen, voer hem of haar dan a.u.b. niet als introducé op, want dit ‘verstoort’ de registratie van introducés.

 

Instellingen voor het afhangbord

 • Het minimale aantal spelers per reservering is 2.
 • 2 personen kunnen maximaal 45 minuten een baan reserveren.
 • 3 of 4 personen kunnen maximaal 60 minuten een baan reserveren.
 • Tussen 2 reserveringen moet minimaal 60 minuten zitten.
 • Het maximale aantal reserveringen per dag is 4 en per week is 28.
 • Je kunt maximaal 7 dagen vooruit reserveren.
 • Op afstand reserveren kan tot 10 minuten vóór de starttijd van de reservering.
 • Recente medespelers worden niet getoond.

Er zijn leden die met 2 personen een baan reserveren voor 3 kwartier (single). Vervolgens reserveren 2 andere leden een uur later dezelfde baan om een single te spelen. Wat blijkt: die 4 personen gaan samen de baan op. In plaats van drie kwartier heb je op deze manier een uur en drie kwartier een baan. Dit is uitdrukkelijk niet de bedoeling en zorgt voor ergernis bij andere leden: NIET DOEN DUS! We roepen dan ook iedereen op om de spelregels te respecteren die we in het baanreglement hebben vastgelegd.

 

Spelen met introducés

Ieder lid mag met een of meer introducés gaan tennissen en/of padellen, op voorwaarde dat de introducéregeling wordt gevolgd. Kort samengevat is de procedure als volgt:

 • Reserveer een baan met de introducé(s)
 • Meld via introduce@tpvdedassenburcht.nl dat je met een of meer introducé(s) gaat spelen. Geef de speeldatum/-tijd en de naam en het e-mailadres van je introducé(s) door.
 • Indien van toepassing: betaal de verschuldigde introducékosten
 • Bevestig je baanreservering op het afhangbord met je ledenpas voordat je de baan opgaat

 

Baanverlichting

Leden kunnen 's avonds zelf de baanverlichting aan- en uitmaken met behulp van de zilverkleurige bedieningsconsole rechts naast het afhangbord. Houd er rekening mee dat de baanverlichting per baanblok wordt geregeld.

In de vitrine rechts naast het afhangbord hangt een instructie voor het in-/uitschakelen van de baanverlichting.

Het is ieders verantwoordelijkheid om erop te letten dat de baanverlichting na het spelen niet onnodig blijft branden!

 

Aandachtspunten

 • Om gebruik te maken van het afhangbord heb je dus je KNLTB-ledenpas nodig. Heb je (nog) geen ledenpas ontvangen en ligt deze ook niet in de kantine achter de bar terwijl je wel je contributie hebt betaald, neem dan contact op met de ledenadministratie om na te vragen of je pas eventueel nog daar ligt of om een nieuwe KNLTB-ledenpas aan te vragen.
 • Wanneer je via de ClubApp met een of meerdere spelers een baan reserveert, zullen al deze spelers hiervan per e-mail een notificatie ontvangen. Daarvoor wordt het e-mailadres gebruikt dat op de lidkaart van de betreffende personen in de ledenadministratie staat. Het is dus belangrijk dat de vereniging over de juiste e-mailgegevens beschikt. Geef eventuele wijzigingen altijd door aan de ledenadministratie.