Afhangbord

Met ingang van 1 april 2019 worden leden geacht om het digitale baanreserveringssysteem te gebruiken voor het reserveren oftewel ‘afhangen’ van een baan. Het KNLTB Afhangbord is een beeldscherm met intuïtieve aanraakbediening.

 

Een baan reserveren

Leden kunnen op op twee manieren een tennisbaan of padelbaan reserveren:

 

Baanreservering bevestigen

Als je op afstand een baan reserveert, moet je niet vergeten om je reservering te bevestigen op het afhangbord in het clubgebouw voordat je de baan op gaat. Dat doe je als volgt:

 1. Druk op de knop ‘Start’ op het scherm
 2. Druk op de knop ‘Bevestig of wijzig reservering
 3. Haal daarna je KNLTB-ledenpas door de paslezer rechts naast het afhangbord (houd daarbij de magneetstrip links).

Laat je na om je baanreservering te bevestigen op het afhangbord vóór de gekozen starttijd, dan vervalt deze! Zo wordt voorkomen dat een baan als ‘bezet’ in het systeem staat, terwijl deze in werkelijkheid vrij ligt (bijvoorbeeld omdat leden thuis een baan afhangen en vervolgens niet komen opdagen).

Als je baanreservering vervalt, ontvang je daar automatisch een mailtje over. De betreffende baan komt dan ‘vrij’ en het systeem en kan dus weer door anderen worden geboekt. In dat geval kun je van de baan worden gezet door spelers die de baan na jou komen en die wél hun baanreservering hebben bevestigd.

 

Waar hangt het afhangbord?

Het afhangbord hangt in het clubgebouw aan de muur in de gang naar de kleedruimtes, douches en toiletten. Deze is bereikbaar op twee manieren:

 • binnendoor via de kantine
 • vanaf het terras (via de buitendeur bij tennisbaan 1 en achterzijde bestuurskamer)

Rechts van het afhangbord zit de paslezer waar je je ledenpas doorheen haalt om je baanreservering te bevestigen of om medespelers in te voeren. Daarnaast hangt ook de bedieningsconsole voor de baanverlichting (dit is een zilverkleurig kastje met drukknoppen en een beeldschermpje). In de vitrine rechts hangen instructies voor het aan- en uitmaken van de baanverlichting. Laat de baanverlichting a.u.b. niet onnodig branden!

 

Ledenpas nodig

Zonder ledenpas kun je de buitendeur naar het afhangbord niet openen wanneer deze dicht is en kun je ook geen reservering maken of bevestigen op het afhangbord.

Ben je recent lid geworden en heb je nog geen KNLTB-ledenpas gekregen? Of ben je al langer lid, maar ben je je ledenpas kwijt? Neem dan even contact op met de ledenadministratie.

 

De buitendeur openen met je KNLTB-ledenpas

Als de buitendeur van het clubgebouw naar de gang met het afhangbord dicht is, kun je deze deur openen met behulp van je KNLTB-ledenpas. Dat doe je zo:

Houd je ledenpas met de magneetstrip rechts en je foto linksboven vast en haal deze in een snelle beweging van boven naar beneden door de paslezer, zodat de drie lampjes onderaan de paslezer gaan branden.

Zo lang het onderste groene lampje op de paslezer knippert, kun je de deur openen door aan de deurknop te trekken (tenzij de deur met een sleutel is afgesloten, bijvoorbeeld van 's avonds laat tot 's ochtends vroeg!).

Deze paslezer reageert nogal gevoelig, dus misschien moet je even een paar keer proberen voordat het lukt.

 

Werkt je ledenpas niet op de paslezer van de buitendeur?

Brandt er maar één (rood) lampje op de paslezer van de buitendeur, dan wordt je KNLTB-ledenpas niet herkend. Daar kunnen meerdere oorzaken voor zijn:

 • Je hield je ledenpas verkeerd om => houd de pas met je foto linksboven en magneetstrip rechts (zoals getoond op de bovenstaande foto)
 • Je trok je ledenpas niet op de juiste snelheid door de gleuf => doe dit niet te snel én niet te langzaam
 • Je hield je ledenpas scheef toen je deze door de gleuf trok => houd de ledenpas recht
 • Je hebt de pas niet in zijn geheel door de gleuf getrokken => trek de pas volledig door de gleuf
 • Je stond nog niet in de ledenadministratie toen de paslezersoftware voor het laatst werd bijgewerkt (laatste update: 10 januari 2021)

Branden de drie lampjes op de paslezer wel, maar gaat de deur toch niet open wanneer je aan de deurknop trekt? Dan is de deur afgesloten met een sleutel en heeft het geen zin om te proberen de deur te openen met je ledenpas.

 

Zo werkt het afhangbord

Het KNLTB Afhangbord is een intuïtief aanraakscherm. De bediening wijst zich in principe vanzelf.

Druk om te beginnen op de oranje knop ‘Start’. Daarna kun je:

Toch meer informatie nodig? Lees de handleiding of bekijk dit filmpje.

N.B. Als je met een bestaand lid gaat tennissen of padellen, voer hem of haar dan a.u.b. niet als introducé op bij het invoeren van je boeking, want dit ‘verstoort’ de registratie van introducés.

 

Instellingen voor het afhangbord

 • Het minimale aantal spelers per reservering is 2.
 • 2 personen kunnen maximaal 45 minuten een baan reserveren.
 • 3 of 4 personen kunnen maximaal 60 minuten een baan reserveren.
 • Tussen 2 reserveringen moet minimaal 60 minuten zitten.
 • Het maximale aantal reserveringen per dag is 4 en per week is 28.
 • Je kunt maximaal 7 dagen vooruit reserveren.
 • Op afstand reserveren kan tot 10 minuten vóór de starttijd van de reservering.
 • Recente medespelers worden niet getoond.

 

Instellingen omzeilen

Er zijn leden die met 2 personen een baan reserveren voor 3 kwartier (single). Vervolgens reserveren 2 andere leden een uur later dezelfde baan om een single te spelen. Wat blijkt: die 4 personen gaan samen de baan op. In plaats van drie kwartier heb je op deze manier een uur en drie kwartier een baan. Dit is uitdrukkelijk niet de bedoeling en zorgt voor ergernis bij andere leden: NIET DOEN DUS! We roepen dan ook iedereen op om de spelregels te respecteren die we in het baanreglement hebben vastgelegd.

 

Spelen met introducés

Ieder lid mag met een of meer introducés gaan tennissen en/of padellen, op voorwaarde dat de introducéregeling wordt gevolgd. Kort samengevat is de procedure als volgt:

 • Reserveer een baan met de introducé(s)
 • Meld via introduce@tpvdedassenburcht.nl dat je met een of meer introducé(s) gaat spelen. Geef de speeldatum/-tijd en de naam en het e-mailadres van je introducé(s) door.
 • Indien van toepassing: betaal de verschuldigde introducékosten
 • Bevestig je baanreservering op het afhangbord met je ledenpas voordat je de baan opgaat

 

Baanverlichting

Leden kunnen 's avonds zelf de baanverlichting aan- en uitmaken met behulp van de zilverkleurige bedieningsconsole rechts naast het afhangbord. Houd er rekening mee dat de baanverlichting voor de tennisbanen per baanblok (1+2, 3+4, 5+6, 7+8) wordt geregeld. De baanverlichting voor de beide padelbanen kan individueel worden in- of uitgeschakeld.

In de vitrine rechts naast het afhangbord hangen instructies voor het in-/uitschakelen van de baanverlichting.

Het is ieders verantwoordelijkheid om erop te letten dat de baanverlichting na het spelen niet onnodig blijft branden!

 

Aandachtspunten

 • Om gebruik te maken van het afhangbord heb je dus je KNLTB-ledenpas nodig. Heb je (nog) geen ledenpas ontvangen en ligt deze ook niet in de kantine achter de bar terwijl je wel je contributie hebt betaald, neem dan contact op met de ledenadministratie om na te vragen of je pas eventueel nog daar ligt of om een nieuwe KNLTB-ledenpas aan te vragen.
 • Wanneer je via de ClubApp met een of meerdere spelers een baan reserveert, zullen al deze spelers hiervan per e-mail een notificatie ontvangen. Daarvoor wordt het e-mailadres gebruikt dat op de lidkaart van de betreffende personen in de ledenadministratie staat. Het is dus belangrijk dat de vereniging over de juiste e-mailgegevens beschikt. Geef eventuele wijzigingen altijd door aan de ledenadministratie.