Update Voorjaarscompetitie Tennis 2021: Mogelijk scenario vrijdagavondcompetitie

11 december 2020


Beste leden van TPV De Dassenburcht,


Onze VCL’s zijn al bezig met de organisatie en het samenstellen van teams voor de KNLTB Voorjaarscompetitie Tennis. Het aanmelden van teams kan nog tot en met zondag 20 december aanstaande.

Ook de KNLTB bereidt zich voor en denkt alvast na over mogelijke scenario’s afhankelijk van de coronamaatregelen. Eén daarvan is een mogelijke aanpassing voor de drukke vrijdagavondcompetitie: 'Om de week spelen'. Hieronder lichten we dit scenario toe.

Het coronavirus is nog steeds aanwezig in ons land en we weten niet hoe het gaat lopen. Er bestaat een grote kans dat we in het voorjaar nog te maken hebben met de anderhalvemeterregelgeving. Hier moeten we tijdig op anticiperen. We willen graag dat zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen aan de competitie en tegelijkertijd willen we voorkomen dat de druk op de parken te groot is en de 1,5 meter in het gedrang komt. Dit geldt vooral voor de drukke vrijdagavondcompetitie met vaste aanvangstijden.

Mogelijk scenario: 'Om de week spelen'
De vrijdagavondcompetitie werd afgelopen najaar vanwege corona 'op tijd' gespeeld. Uit onderzoek onder spelers en VCL’s over de drukte en groei voor de vrijdagavondcompetitie blijkt dat deze maatregel niet positief is ervaren. Andere mogelijke oplossingen worden beter beoordeeld. Het scenario 'om de week spelen' heeft de voorkeur om de drukte op vrijdagavond te spreiden en toekomstige groei mogelijk te maken. Dit scenario kan – in iets aangepaste vorm – ook in 2021 een passende oplossing zijn voor het reguleren van de drukte op de parken en het waarborgen van de 1,5-meterregel.

Wat houdt het scenario 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?
• Alle teams spelen om de week competitie, de heren- en dames teams starten gelijk met de reguliere competitie (9 april). De gemengde teams starten een week eerder (2 april);
• Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
• Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
• De totale organisatie voor de VCL op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken;

De KNLTB bepaalt voor aanvang van het maken van de indeling (eind januari) op basis van de verwachte maatregelen in de competitieperiode welk scenario zal worden toegepast tijdens de vrijdagavondcompetitie: een 'normale competitie met 7 speelweken' òf ‘Om de week spelen met 5 speelweken’. Zodra er een definitieve beslissing is genomen word je hierover geïnformeerd.

Zie voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen: https://www.tennis.nl/nieuws/2020/12/mogelijk-scenario-voor-de-vrijdagavondcompetitie-in-het-voorjaar

Wil je je nog inschrijven voor de Voorjaarscompetitie Tennis? Of heb je daar nog vragen over? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Nieuwscategorieën