Kantine en terras blijven voorlopig nog dicht

27 mei 2020


Beste leden van TPV De Dassenburcht,

We zijn 2 dagen in de waan geweest dat onze kantine incl. terras weer open kon gaan per 1 juni aanstaande. We hadden onze kantinemannen al uit hun winterslaap gehaald. Maar helaas heeft Hugo de Jonge (minister van VWS) dit feestje wreed verstoord. Paracommerciële eet- en drinkgelegenheden die onderdeel zijn van een buitensportaccommodatie (zoals een verenigingskantine) blijven gesloten, staat in zijn brief van 26 mei aan de voorzitters van de veiligheidsregio's. Dit houdt in dat je als vereniging geen activiteiten mag organiseren voor derden.

Commerciële voorzieningen daarentegen mogen wél open per 1 juni. Daardoor kan het zijn dat de ene tennisvereniging wel haar kantine c.q. terras kan openen (bijv. BRZ Beek en Rackets Schinnen) en de andere (zoals wij) niet. Dit komt doordat verenigingen met commerciële voorzieningen deze activiteiten veelal in een aparte juridische constructie hebben ondergebracht. Daardoor vallen ze onder de commerciëlen en hebben ze een andere vergunning.

Naar ons idee is dit onderscheid redelijk krom, maar goed, we zullen het er voorlopig mee moeten doen. De KNLTB is druk doende om ook voor de paracommerciëlen te realiseren dat zij binnen afzienbare tijd weer open kunnen. Wellicht wordt het feestje toch nog snel gevierd. We houden jullie op de hoogte!

Met sportieve groet,

Bestuur TPV de Dassenburcht

Nieuwscategorieën