Inschrijving Open Jeugdtoernooien Tennis en Padel geopend

12 juni 2022


Beste jeugdleden en ouders,

Van vrijdag 1 juli t/m zondag 3 juli organiseren wij voor het eerst een Open Jeugdtoernooi voor zowel tennis als padel. Dat betekent dat zowel onze eigen jeugdleden als ook jeugdleden van alle andere bij de KNLTB aangesloten verenigingen kunnen deelnemen.

Doel is het enthousiasmeren van onze jeugd om de mooie sporten tennis en padel vaker en met meer plezier te laten beoefenen en beleven. Dat kan door de lessen, het spelen van competitie, het meedoen aan de clubgebonden activiteiten zoals de jeugdochtend, het pannekoekentoernooi en het jong&oud-toernooi, maar ook door wedstrijdjes te spelen tijdens ons eigen Open Jeugdtoernooi. Daarbij is winnen leuk, deelnemen belangrijk, maar plezier hebben in het tennis of padel het allerbelangrijkste! Wij hechten veel waarde aan sportiviteit en fair play.

Het aantal jeugdtoernooien in Limburg is de laatste jaren drastisch afgenomen. Ouders zijn vaak niet meer bereid om een week lang met hun kinderen op pad te zijn. Wij hebben er dan ook voor gekozen het toernooi maximaal drie dagen te laten duren, waarbij de tennisonderdelen kids rood (zondagochtend) en kids oranje (zondag- of zaterdagochtend afhankelijk van aantal inschrijvingen) op één dagdeel afgewerkt zullen worden. De overige onderdelen worden verspreid over de drie dagen, waarbij zondag de finaledag is. Het is mogelijk bij inschrijving aan te geven wanneer je verhinderd bent. Je mag je inschrijven voor meerdere onderdelen (bijv. enkelspel en dubbelspel bij tennis en bij het padel heb je verschillende dubbelcategorieën).

Aangezien het een officieel KNLTB-toernooi betreft loopt de inschrijving via mijnknltb.toernooi.nl. We zijn ons ervan bewust dat veel jeugdleden en ouders niet bekend zijn met mijnknltb.toernooi.nl en/of nog geen account hebben voor hun kind. Dit maakt de drempel om in te schrijven wellicht hoog. Om jullie zo nodig op weg te helpen hebben we een handleiding geschreven hoe je een account aanmaakt én hoe je je aanmeldt voor ons toernooi. Deze vind je onder het kopje Leden (directe link: https://www.tpvdedassenburcht.nl/inlogaccount-mijnknltb).

Onder het kopje ‘Jeugd’ vind je de flyers van ons toernooi. Klik op de tennisflyer of de padelflyer en je komt op onze toernooipagina waar je alle informatie vindt en je kunt inschrijven.

Om het voor de jongsten nog gemakkelijker te maken kunnen ouders van kinderen die actief zijn bij Tenniskids Rood of Oranje hun kind ook aanmelden door een mail te sturen naar jeugdtoernooi@tpvdedassenburcht.nl. Vermeld in deze mail welk onderdeel en mocht er gedubbeld worden met wie. Ook de padellers in de leeftijdscategorie t/m 12 en t/m 14 bieden we de mogelijkheid om zich aan te melden via jeugdtoernooi@tpvdedassenburcht.nl. Vermeld hierin het onderdeel en je dubbelpartner.

De inschrijfkosten worden bij inschrijving via mijnknltb.toernooi.nl geïnd via iDeal. Bij aanmelding via ons mailadres ontvangen jullie een mail met hierin een link om te betalen.

Tot slot willen we een beroep doen op de ouders. Mocht je het leuk vinden om mee te helpen om het toernooi in goede banen te leiden, laat het ons dan weten! Ook leuke ideeën om gezelligheid buiten het tennis- en padelgedeelte te organiseren zijn welkom. Als er mensen die leuke (buiten)spellen hebben houden we ons aanbevolen. Zelf hebben we een sjoelbak en mega-jenga.

We streven ernaar ons toernooi uit te laten groeien tot een vaste waarde binnen het jeugdtennis en -padel in (Zuid-)Limburg. Ook voor ons betreft dit een leerjaar. Om dit toernooi nu en in de toekomst een succes te laten zijn, hebben we jullie hulp echt nodig.

Dus kom op! Schrijf je in! Lekker tennissen of padellen en heerlijk vertoeven op ons prachtig park samen met je vriendjes en ouders. Laten we er samen iets moois van maken! Wedstrijden spelen is gewoon heel leuk, waardoor je steeds beter gaat tennissen of padellen!

Groetjes namens de toernooileiding van het Open Jeugdtoernooi,

Raymond Scheffers     

Nieuwscategorieën