Corona-update: Strenge lockdown – tennis en padel mag nog met 2 personen buiten

14 december 2020


Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer, de druk op de zorg neemt toe. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland weer in een lockdown.

Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

De maatregelen gelden van dinsdag 15 december 2020 t/m 19 januari 2021. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Wat betekent dit voor tennis en padel? 

  • Volwassenen vanaf 18 jaar mogen tennis en padel spelen met 2 personen, alleen buiten. Zij houden 1,5 meter afstand. Alleen enkelspel is dus toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan buiten (excl. trainer).
  • Jeugd t/m 17 jaar mag spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Tennis- en padel in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Kijk hier voor uitgebreide informatie over de lockdown. De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

Meer info

Ook voor deze fase heeft de KNLTB Richtlijnen voor tennis en padel opgesteld. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor antwoorden op veelgestelde vragen rondom tennis, padel en het coronavirus.

Bron: https://www.tennis.nl/nieuws/2020/12/nederland-in-lockdown-tennis-en-padel-mag-nog-met-2-personen-buiten/

Wat betekent dit voor tennis en padel bij TPV De Dassenburcht?

Met inachtneming van de bovenstaande restricties kunnen de tennisbanen 3, 4, 5 en 6 worden gereserveerd en gebruikt tot het gaat vriezen. Wanneer de netten omlaag gaan en/of worden verwijderd, kunnen de banen niet meer worden gebruikt omdat er anders schade aan de banen kan worden toegebracht. De padelbanen kunnen eveneens worden gebruikt zolang het niet vriest en er geen sneeuw op ligt.

We hebben de mogelijkheid om een baan te reserveren met 3 of 4 personen tijdelijk uitgeschakeld en de baanreserveringsduur voor enkelspel aangepast van 45 minuten naar 60 minuten.

Trainingen die in de winter in de tennishal plaatsvinden, kunnen buiten op ons park plaatsvinden als de baan- en weercondities dat toestaan.

Senioren mogen dus voorlopig alleen single spelen of met twee personen trainen onder leiding van een trainer. Hou je daar a.u.b. aan! Eventuele boetes die de vereniging krijgt vanwege personen die zich er niet aan houden, zullen worden verhaald op de desbetreffende leden!

Met sportieve groet,

Bestuur TPV De Dassenburcht

Nieuwscategorieën