Alle baanverlichting moet uit om 23.00 uur!

19 april 2024


Beste leden,

Alhoewel de impact van dit bericht wellicht het grootste is voor de teams die ’s avonds competitie spelen willen we alle leden informeren zodat allen dezelfde informatie krijgen. 

Zoals jullie weten zijn we een sportvereniging die banen met verlichting heeft. In de wet zijn voor deze voorzieningen regels opgenomen die al geruime tijd gelden. In een van die regels in het Activiteitenbesluit van Milieubeheer staat wanneer de verlichting op een sportveld mag branden. Onze tennis- en padelbanen vallen onder de definitie sportveld.

In dit Activiteitenbesluit van Milieubeheer staat (al heel wat jaren trouwens):
“de verlichting op een sportveld moet uitgeschakeld zijn op de volgende momenten:
-tussen 23.00 uur ’s avonds en 07.00 uur ’s ochtends
-op momenten dat er niet gesport wordt op de accommodatie”

In het verleden hebben wij en de omwonenden bij gelegenheden een overschrijding van deze tijden gedoogd, met name bij avondcompetities en bij ons open toernooi.

In ons overleg met de omwonenden op donderdagavond jl. 18-04-2024 zijn wij door hen gewezen op deze wettelijke verplichting en worden we dringend verzocht om ons ook aan deze wettelijke bepalingen te houden. Ze staan daartoe in hun recht, en de ontwikkelingen rondom de overlast van padelbanen, parkeren en lawaai ’s nachts hebben meegespeeld in hun standpunt.

Wij kunnen niet anders dan met ingang van vandaag te gaan handelen conform de wettelijke regeling rondom het gebruik van de verlichting.

Als bestuur zien we ons dan ook genoodzaakt met de teamcaptains hierover duidelijke afspraken te gaan maken:

1.    Op alle banen, padel én tennis, gaat om 23.10 uur het licht uit – ongeacht de stand in de partij. Voor het afspelen van de competitiepartijen dienen dan onderling afspraken gemaakt te worden c.q. de inhaaldagen gebruikt te worden.
2.    Voor de komende competities gaat het bestuur zich -samen met de competitieleiders- buigen over de maximale bezetting van de banen bij thuiswedstrijden in de avondcompetities. Dat zou er wel eens toe kunnen leiden dat we dan beperkingen moeten gaan opleggen aan het aantal thuisspelende teams, onverlet de hierboven staande afspraak.

Het is jammer dat we zo moeten handelen, maar we dienen ons wel te (gaan) houden aan de geldende regels rondom spelen met verlichting. We hebben jaren profijt gehad van het gedogen ervan, maar daar is nu helaas een eind aan gekomen.

We hebben alle teamcaptains als eerste op de hoogte gebracht, maar vinden dat we ook alle andere leden van dezelfde informatie moeten voorzien, vandaar dus dit bericht (dat ook via e-mail naar alle leden is gestuurd).

Met sportieve groet,

Bestuur TPV De Dassenburcht
E-mail: [email protected] 

Nieuwscategorieën