Laddercompetitie

Graag willen we vanuit onze vereniging binnen de speelruimte die de richtlijnen toestaan, zoveel mogelijk aan tennisstimulering doen. We weten dat veel leden het herstarten van de clubkampioenschappen op prijs stellen, echter het organiseren van evenementen is door de coronamaatregelen nog altijd aan banden gelegd.

Een mooi alternatief om jezelf en anderen weer eens uit te dagen is de laddercompetitie. De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar - volgens bepaalde regels - individueel kunnen uitdagen tot een officiële tennispartij met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder. De Laddercompetitie is een competitie die uitsluitend bedoeld is voor leden van onze vereniging. We willen starten met single partijen.

Check voor meer info de link: https://knltbclub.help/nl/7048-laddercompetitie

De laddercompetitie loopt van 1 juni tot en met 18 oktober. Je kunt je aanmelden voor de Dassen Ladder via de ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht. Meld je je aan na de startdatum 1 juni, dan begin je automatisch onder aan de ladder. Meer informatie over het aanmeldproces vind je hier.

 

Spelregels

Hoe gaat de Dassen Laddercompetitie in zijn werk?

  1. Via de ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht daag je een medespeler, die boven jou op de lijst staat, uit en stel je een datum voor;
  2. Als de uitgedaagde de uitdaging accepteert moet de wedstrijd binnen 7 dagen gespeeld worden;
  3. Gebruik de ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht om een baan te reserveren voor de overeengekomen datum/tijd en stuur daarna een mailtje naar [email protected] met het verzoek om je reserveringsduur te verlengen van 45 minuten naar 120 minuten;
  4. De uitdager draagt zelf de verantwoordelijkheid om de uitslag in te voeren op de site (Mijn TPV De Dassenburcht);
  5. Er wordt om 2 gewonnen sets gespeeld. De eventuele 3de set is ook een volledige set;

 

Baan afhangen

Zoals bekend kunnen 2 spelers maximaal voor 45 minuten een baan afhangen. Dat is natuurlijk te kort om een single-wedstrijd te spelen – zeker als het om drie volledige sets gaat. Omdat KNLTB.Club nog geen mogelijkheid biedt om de baanreservering voor een laddercompetitiewedstrijd langer te maken, moeten we dit probleem omzeilen.


We hebben de volgende oplossing bedacht: nadat je een tegenstander hebt uitgedaagd, een speeldatum en -tijd hebt afgesproken én de baan hebt gereserveerd via de ClubApp of Mijn TPV De Dassenburcht, geef je dit door aan [email protected]. Roger Janssen of Rob Laumen zal dan jouw baanreservering in het systeem verlengen van 45 minuten naar 120 minuten, zodat je hopelijk voldoende tijd hebt voor je wedstrijd.

Dit is uiteraard alleen mogelijk als er geen aansluitende baanreservering na jou komt. Probeer daarom baanreserveringen a.u.b. ruim op tijd te plannen en het liefst niet in de drukke uren (doordeweeks tussen 19:00 en 21:00 uur). In het weekend is er altijd wel ruim voldoende baancapaciteit, dus dat zal niet snel een probleem opleveren. Nadat je je partij hebt gespeeld, dien je zelf de uitslag in te voeren via Mijn TPV De Dassenburcht.

 

Veel speelplezier en succes gewenst!

Met sportieve groet,

Technische Commissie TPV De Dassenburcht

E: [email protected]